jueves, 8 de mayo de 2008

quin soroll !!



Demà, 9 de maig, els alumnes de quart d'ESO que cursen l'assignatura de Laboratori de Física i Química, de l'IES JOANOT MARTORELL, de València, faràn mesures del soroll que fem a l'institut. Els resultats es coneixeràn molt prompte. I de segur que ens emportarem alguna sorpresa.


Fins ara tots els estudis indiquen que els valencians som els segons més sorollosos del món, darrere dels japonesos.


Ben cert és que la contaminació acústica contempla moltes fonts: indústria, tràfic... però també l'activitat individual: motos trucades, música a tota pastilla -a casa, en el cotxe amb les finestres baixades-... I esta actitud té el seu orige en l'educació, millor dit, en la mala educació rebuda des de ben xicotet.

2 comentarios:

Antoni de la Torre dijo...

Pepe, els aparells que mesuren el soroll, són els sorollòmetres? De ben segur que no. M'encanta la vostra "audioauditoria" de cara als controls finals de curs. En el silenci de l'aula d'examen és quan més es nota l'escàndol dels companys alumnes. Supose que darrere de l'anàlisi vindrà la campanya. Molt d'èxit, perquè m'imagine que el resultat serà "escandalós". Per cert, és ben xulo l'inici d'aquest bloc. A veure si entre tots peguem una espenta de progressió geomètrica aquests dies. Bona travessia.

Ana dijo...

A mi m'agradaria que posares els resultats i si pot ser amb gràfiques millor, per a tractar-ho amb els alumnes. Continuarem amb coses noves al blog.